Jaro na jihu Moravy

Časné jaro na jihu Moravy

Začátek jara celkem slušně ovlivnila omezená možnost cestování do vzdálenějších míst. Mé cesty pravidelně vedou na jih a ten se stal dočasně ilegálním, tak jsem musel chvíli tvořit i tady na „severu“.
Jedním z prvních poslů jara je koniklec. Když je člověk chce najít, a nevadí mu davy lidí, tak Koniklecová louka je jistota.  Všude po sítích je spousta jejich fotek, tak jsem se rozhodl to uchopit alespoň trochu jinak a shodou mnoha náhod se to celkem hezky povedlo. 

Na Velikonoce jsem si  vymyslel noční focení na Mandloňové rozhledně v Hustopečích. Další profláklé místo, kde se v době květu každý den protočí spousta lidí. Když tam člověk dorazí v pondělí o půlnoci, tak se to celkem dá zvládnout 🙂 Cílém bylo vyfocení startrails nad rozkvetlým sadem, což se i povedlo.

Pak už jsem si mohl volně tvořit. Pohled z rozhledny směrem k Hustopečím a Pálavě jsem si nemohl nechat ujít. A při cestě dolů z rozhledny se ještě naskytl jeden zajímavý průhled konstrukcí. A tak jsem si z oné noci donesl víc, než jsem vůbec čekal.

V uplynulém týdnu jsem vyrazil ven dvakrát. Jednou na Pouzřanskou step, podruhé na Pálavu. Ani jeden z pokusů nepřinesl kýžené dramatické mraky, ale přesto jsem si přinesl aspoň něco.

 

Poslat do světa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rolovat nahoru